Minibranzoaice cu lamaie si scortisoara


Initial am vrut sa fac un fel de gogosi cu branza la cuptor dupa reteta lui Edith Francu, insa rezultatul se aseamana mult mai mult cu niste branzoaice. Si ma gandeam cum sa le denumesc, iar sotul m-a lamurit : ‘Branzoice!’ Asa ca branzoice au ramas!
Minibranzoaicele dietetice sunt foarte fragede si gustoase, asa ca le recomand cu drag.
               Pentru aprox. 30 bucati am folosit:

– 250g quark 0,2% grasime
– 5 linguri faina din tarate de ovaz
– 2 oua
– 5 linguri lapte praf
– 6 linguri indulcitor praf
– 1/2 fiola esenta de lamaie
– 1/2 fiola esenta de vanilie
– 1 praf de sare
– 1/2 lingurita praf de copt stins cu otet/suc de lamaie
Cum am procedat:

– am mixat bine toate ingredientele
– am pus compozitia intr-o punga careia i-am facut o gaurica intr-un colt
– cu ajutorul pungii sparte am pus compozitia pe o tava cu hartie de copt
– am copt placintelele la 180°C aprox. 20 minute
– am presarat scortisoara si indulcitor peste
Pofta buna!

27 thoughts on “Minibranzoaice cu lamaie si scortisoara

  1. Buna Bianca, ma bucur ca am dat peste blogul tau. Tot ce gatesti arata minunat!Spune-mi te rog, faina din tarate de ovaz se gaseste tot pe la plafar/magazine naturiste? Eu am gasit doar faina de ovaz, fulgi de ovaz, tarite de ovaz. As putea macina faina din tarate, cu rasnita de cafea. Crezi ca e ok?Multumesc si mult succes in continuare. Te voi urmari🙂

  2. Buna, Catalina! Multumesc pentru aprecieri! Eu cumpar tarate de ovaz de la un biomarkt (stau in Germania)si le fac faina cu blender-ul, dar merge la fel de bine si cu rasnita de cafea, din ce am mai citit pe forum. Poti incerca linistita, n-ai nimic de pierdut.🙂 Astept sa-mi spui daca ti-a iesit. :*

  3. Iti voi spune negresit :)Am vazut ca locuiesti in Germania abia dupa ce m-am mai delectat cu retetele tale (doar citind, deocamdata). Am facut o tura superba pe motor in septembrie 2012 pe valea Rhinului si a Moselei, aproape de tine :)Inca n-am gasit laptele praf, l-am comandat si voi face branzoaicele abia saptamana viitoare.Pe curand :*

  4. Buna Bianca, arata foarte bine aceasta reteta. Felicitari pentru toate retetele. Vroiam sa te intreb…O salata Boeuf as putea sa mananc in perioada de Croaziera…Am vazut reteta ta de maioneza si cred ca ar iesi ceva super bun!!!…..Te intreb pentru ca e mancarea preferata si datorita retetei tale de maioneza light cred ca am gasit si modul in care sa mananc in stil Dukan. Felicitari inca o data si multumesc!!

  5. Multumesc pentru aprecieri! Da, sigur ca poti! Insa fara cartofi si mazare, iar castravetii murati sa nu fie cu zahar, cat despre maioneza e ok daca o faci cu iaurt sau quark in loc de ulei si adaugi putin mustar tot fara zahar. Si eu am facut la inceputul dietei Salata de Boeuf si a fost foare buna, cu siguranta o s-o repet si o s-o postez pe blog.Si eu iti multumesc pentru vizita si comentariu!🙂

  6. Epopeea minibranzoaicelor:Am facut rost de lapte praf. Doua modele. Cate 500 gr din fiecare. Unul importat din italia. Instant. Hmm, o fi bun instant? Pe celalalt nu scria ca e instant, dar nici ca nu e. Importat din Germania, pentru a fi folosit in HORECA (baruri, cafenele, etc). Boon. Pun din asta. Trebuie sa-ti spun ca, pe cat imi place sa gatesc mancare, cata vreme nu repet felurile si ingredientele, pe atat nu ma pricep la dulciuri. Mai ales d'astea cu cuptor. Aici e specialista fii-mea, inca la liceu, dar mare amatoare de dulciuri home made. Amatoare si de facut si de mancat. :)Revin: am pus fix toate ingredientele, cum descrii tu. Rezultatul: un aluat aproape LICHID, cu arome super-imbietoare. Hmmm. Prima jumatate de aluat s-a transformat in … un fel de pallette de dame – fara stafide😦 – putin arse pe partea dinspre tava. Putin mai mult. Cuptorul meu face doar ce vrea el, trebuie sa stau cu un ochi vigilent pe copturi.🙂 Noroc cu omul meu care, dupa prima inghititura, a spus: "mai baga." Deci foarte bune la gust, deduc, ca omul e cam mofturos. Aspectul insa, nici pe departe ca cele din fotografia de mai sus :(! Pudrat scortisoara, si mancat proaspat scoase din cuptor. La a doua jumatate de aluat am adaugat o lingura cu varf de tarate de grau. Tot nu era destul de consistenta. Si inca o lingura de tarate de ovaz. Oh, doamne… Astea au iesit. Nu la fel de umflate. Tot foarte bune la gust. Aspectul ok. Deci traiasca aromele! Ma gandesc ca daca nu a fost de vina laptele praf, o fi fost indulcitorul, am mai observat tendinta de "lichefiere" a unor compozitii cand adaug indulcitor. Acum folosesc Diamant, am citit ca merge la temperaturi inalte. Si pot suporta gustul. O sa mai incerc si cu alti indulcitori. Alte retete. :))Multumesc mult si mult spor la papa bun in continuare! :*

  7. Imi pare rau ca nu ti-au iesit, nu inteleg de ce! Mie mi-au iesit exact ca in poze! Ar putea fi din cauza quark-ului, poate nu are aceiasi consistenta cu cel folosit de mine… Am luat reteta de gogosi coapte cu branza de pe edithskitchen.ro, doar ca am adaugat lapte praf… si i-am schimbat numele pentru ca nu seamana deloc cu gogosii… Ai pus 5 linguri d faini din tarate? sau taratele pur si simplu? ca nici mie nu-mi ies aluaturile din tarate nemacinate.

  8. De fapt au iesit. Dar ALTFEL🙂 nu ca ale tale. Tot foarte bune la gust. Ca un fel de fursecuri. Abia de am reusit sa pun deoparte 2 pentru cafeaua mea de maine!!! Oricum, la cate dulciuri am facut pana acum, e unul din putinele care a avut succes, chiar si asa gresit. Si am facut dulciuri de la inceputul anului pana cum, cate n-am facut in ultimii 5 ani…Si pe urma, cine stia ca trebuia sa iasa mai pufoase? Ma bufneste rasul :)Si da, am pus tot ce scrii, cum scrii. Taratele de ovaz macinate fin cu rasnita de cafea. Branza de vaci a fost probabil prea apoasa, aceeasi pe care am folosit-o si la placinta care a iesit perfect…cred ca si indulcitorul a avut un rol. O sa mai incerc peste cateva zile, de ambitie🙂.Pe curand!

  9. Mi-ai urat bafta, deeeciRaportez cu incantare: azi au iesit! Dar fara laptele praf – cred ca laptele pe care l-am luat eu, nu se potriveste la genul asta…Pufoase, nearse, cu scortisoara🙂

    • da, sigur ca poti, doar sa o bati bine cu mixerul sa nu ramana bucati mari… 2 linguri pe zi in croaziera avem voie, 1,5 in atac.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s