Somon african in crusta de mirodenii


Suna sofisticat, insa e foarte simplu de preparat, iar rezultatul… perfect, daca sunteti fani peste. Mie imi place tare mult pestele si il consum foarte des, in special la PP.

Pentru 2 portii am folosit:
– 6 bucati file somon african (merge insa orice alt peste file, daca este putin mai gros)
– 1 lingurita mustar cu aroma de hrean (fara zahar)
– 1 lingurita ulei de masline extra virgin
– 1 lingurita suc de lime
– 1lingurita vin alb
– sare, piper colorat, cimbru, busuioc, oregano, chilli si usturoi

Pestele se lasa la decongelat iar intre timp se prepara un fel de dressing din toate ingredientele cu exceptia pestelui, bineinteles. Dupa ce pestele s-a decongelat, cu ajutorul unei pensule mari de bucatarie, il ungem bine cu dressing si il dam la cuptor la 240°C pentru aprox. 30 minute.
Fiind la PP, eu l-am servit cu iaurt cremos, insa merge foarte bine si cu garnitura de legume la cuptor.
Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s