Capsunici


Sunteti in pana de idei si timp si aveti pofta de ceva dulce? Va recomand niste bezele cu budinca de capsuni: un desert rapid, simplu si delicios!

Pentru 10 bucati aveti nevoie de:
– 3 albusuri
– 1 praf de sare
– 15 linguri indulcitor praf
– 1 budinca de capsuni
– 350ml lapte 0,3%
– cafea decofeinizata


Intai de toate, incalzim cuptorul la 120°C.

Apoi preparam bezeaua: albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi se adauga indulcitorul (doar 10 linguri) treptat, mixand pana obtinem o spuma lucioasa, tare.
Cu ajutorul unei cupe de inghetata, punem spuma pe o tava, in care am pus in prealabil hartie de copt, apoi dam bezelele la cuptor la 120°C pentru aprox. 30 minute sau pana devin aurii pe deasupra.
Inchidem cuptorul, insa lasam bezelele inauntru aprox. 10 minute pentru a se usca.

Intre timp pregatim budinca de capsuni cu cele 5 linguri de indulcitor ramse si o punem la racit.

Cand bezelele si budinca sunt reci, facem cosulete                                  din bezele, in care punem cate o lingura de budinca, iar peste cateva granule de ceafea.

Si gata Capsunicile!

2 thoughts on “Capsunici

  1. Madalina, e vorba de 10 bucati, insa avand in vedere ca e nevoie de o budinca intreaga, se poate consuma pe parcursul a doua zile de croaziera, sau intr-o zi de doua persoane… deci e portie dubla!😉 Merci de aprecieri!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s