Chec aperitiv cu sunca si branza


IMG_7401

IMG_7424

Un aperitiv rapid, simplu si delicios, checul cu branza si sunca e nu doar foarte gustos, insa si light, deoarece am folosit faina din tarate de ovaz, sunca 2% si o telemea degresata cu maxim 7% grasime.

IMG_7394

Pentru un chec de 4-6 portii am folosit:

  • 4 linguri tarate de ovaz macinate fin
  • 1 ou
  • 100g sunca 2% (cubulete)
  • 100g telemea 7%
  • 2 linguri lapte praf 1% (optional)
  • 1/4 cubulet drojdie proaspata
  • 4 linguri lapte 0,3%
  • 6 linguri quark

IMG_7398

Mai intai am incalzit laptele 15 secunde la microunde si am topit drojdia in el. Apoi am amestecat toate ingredientele, adaugand la urma si laptele cu drojdia si amestecand bine pana am obtinut  o pasta omogena pe care am turnat-o intr-o forma de chec. Am copt compozitia la 180°C aprox. 30 minute sau pana s-a rumenit pe deasupra.

IMG_7400

IMG_7429

Pofta buna!

8 thoughts on “Chec aperitiv cu sunca si branza

  1. Foarte frumos arata. Ce pacat ca m-am zgarcit si am dat ‘comanda’ prietenei mele doar de tava de briose, asta am zis ca mai asteapta. Stiu ca se poate face in orice tava, dar aici arata tare bine🙂. Apropo, cum de te-ai mutat pe wordpress pana la urma?

    • Da, arata foarte bine si e delicios! Trebuie neaparat incercat! Poti coace compozitia si in forme de briose, eu initial acolo am vrut, dar m-am razgandit pe parcurs.😛
      N-am mai putut pe blogspot, era in ultimul hal… prea putine optiuni. Macar aici stiu de-o treaba! E mult mai fain.🙂

  2. Arata superb,mi s-a facut o pofta…..Dar in legatura cu telemeaua,eu stiam ca avem voie branza pana la 2% grasime,sau …?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s