Marmorkuchen


IMG_7686

Marmorkuchen e denumirea germana a checului cu glazura. Eu am optat pentru un chec in doua culori si glazura de ciocolata si a fost… perfect! Pufos, aromat… perfect, ce mai!

Pentru 4 portii am folosit:

  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de faina din tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 linguri cu varf indulcitor praf
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta rom

Pentru glazura:

  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura indulcitor lichid
  • 1 linugura lapte
  • 2 linguri cu varf lapte praf
  • 1 esenta rom

IMG_7681

Mai intai batem albusurile spuma cu un praf de sare, adugam pe rand indulcitorul, apoi galbenusurile, faina, amidonul, esenta de vanilie si praful de copt, iar la sfarsit laptele si amestecam pana la omogenizare completa. Turnam 3/4 din compozitie intr-un vas termoizolant antiaderent.

IMG_7683

IMG_7682IMG_7685

In restul de compozitie punem cacaoa si esenta de rom si amestecam bine, apoi turnam peste compozitia alba.

Dam la cuptor pentru aprox. 30 minute la 180°C.

Cand checul este rece, il glazuram cu amestecul obtinut din toate ingredientele de glazura amestecate bine.

IMG_7688 IMG_7690

Dam prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora inainte de servire.

IMG_7696

Pofta buna!

One thought on “Marmorkuchen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s