Flammkuchen


IMG_7727

Flammkuchen (fr. tarte flambee) e o specialitate din regiunea franceza Alsace ce seamana cu o pizza, avand blatul foarte subtire si crocant, topping-ul constand in costita afumata, ceapa si smantana. 

Fiind foarte gustoasa, am incercat sa o dukanesc si mi-a iesit ce se vede in poze, o pizza rusticala, sa-i zic asa, cu ou, sunca, ceapa verde si branza, deoarece am fost la PP.

Ingrediente:

  • 2 linguri faina din tarate de ovaz
  • 4 linguri quark 0,2%
  • 2 oua
  • 75g sunca 2% cubulete
  • 75g telemea 7%
  • 1 ceapa verde
  • condimente si mirodenii dupa preferinte
  • 1/4 cublet drojdie proaspata

Am preparat blatul exact ca la turtite cu 2 linguri de faina din tarate de ovaz, 4 linguri quark, 1 ou, drojdie si sare, pe care l-am copt putin inainte fara topping, aprox. 7 minute la 200°C.

Apoi am pus branza rasa, sunca taiata cubulete, ceapa rondele si oul, am asezonat cu oregano, busuioc, cimbru, chilli, usturoi si piper si am copt placinta la 200°C cca 15 minute.

Cand s-a racit putin am impartit-o cu sotul si am savurat-o pe indelete!

Pofta buna!

flam

2 thoughts on “Flammkuchen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s