Tofu Sticks cu usturoi


PicMonkey Collage12

Saratelele din tofu sunt alegerea perfecta daca avem chef de rontait, dar suntem la dieta. Stim cu totii ca soia e plina de proteine, insa datorita procentajului scazut de carbohidrati si grasimi, branza din soia poate inlocui nu doar produsele lactate, ci si carnea, in anumite situatii.

Pentru 4 portii de saratele am folosit:

  • 200g tofu 
  • 2 oua
  • 1 lingurita mustar fara zahar
  • 2 linguri iaurt light
  • sare, chilli, usturoi si chimen

Mod de preparare:

picmonkey-collage

Incepem prin a sfarama tofu in bucatele cat mai mici, il amestecam bine(eu am folosit blender-ul) cu restul ingredientelor cu exceptia chimenului si a chilli-ului apoi intindem compozitia obtinuta in strat cat mai subtire pe o tava tapetata cu hartie de copt, presaram chimen si chilli si o coacem aprox. 30 minute la 180°C, pana se rumeneste la suprafata. Apoi stingem cuptorul, portionam si dam iar la cuptor la temperatura minima pt. aprox. 10 minute pentru ca tofu sa se usuce si sa prinda consistenta unor saratele crocante.

Se pot servi calde sau reci, cu felurite dipuri sau ca atare.

Enjoy!

6 thoughts on “Tofu Sticks cu usturoi

  1. Mie mi-au iesit super bune ! Am pus compozitia cam groasa totusi, nu s’a “crontanit” peste tot, dar le mai incerc o data ! Avem liber la tofu din cate stiu, nu ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s