Cremes simplu à la Dukan


cremes

Cea mai buna prajitura pe care am mancat-o in astea 6 luni de cand tin Dieta Dukan! E perfecta: se prepara simplu si rapid, iar gustul si consistenta te duc cu gandul la cremesul traditional romanesc… ce bunatate! De aceea va invit s-o incercati, nu veti regreta!

Pentru 3 portii (croaziera) am folosit:

  • 6 linguri tarate de ovaz macinate
  • 6 oua
  • 600ml lapte degresat
  • 250g quark (pasta/crema din branza dulce)
  • 8 linguri indulcitor
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare:

  • separam galbenusurile de albusuri
  • frecam quark-ul cu galbenusurile si indulcitorul, adaugam taratele macinate, amidonul, praful de copt, esenta de vanilie si laptele, treptat, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, apoi lasam compozitia mai mult lichida deoparte, pana se hidrateaza taratele
  • separat batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma ferma
  • adaugam spuma peste compozitia anterior preparata si amestecam bine pana la omogenizare completa
  • turnam compozitia putin lichida intr-un vas de yena sau silicon
  • coacem prajitura 1h30m la 120°C, pana se rumeneste pe deasupra
  • o lasam la racit si apoi o taiem usor in functie de preferinte
  • putem presara lapte praf sau indulcitor peste

Pofta buna!

cremes1

64 thoughts on “Cremes simplu à la Dukan

  1. Da, ceva de genul. Pfiu, am crezut ca am gresit ceva🙂. Eu am cuptor normal cu trepte si il tin acum pe treapta 5 din 8. Ai idee daca e ok?🙂 Mersi frumos!

    • cu pla! trebuie sa ai grija, daca nu o coci la foc minim, risti sa nu se intareasca sau sa nu se formeze cele 3 straturi… sa-mi spui cum ti-a iesit!😉

  2. Da crema din ce e facuta? Aici vad ca ai doar reteta pentru blat nu si crema. Oricum mi-ai facut o pofta nebuna, arata super.

  3. Da,chiar e cea mai buna prajitura.Nimeni n-ar zice ca e cu tarate.Un deliciu si atat!Doar ca eu am folosit o tava cam mare si a ramas cam “pitica”.Ca sa iasa mai cremoasa trebuia sa folosesc o tava mai micuta.Felicitari si nota 10 cu plus

    • Ma bucur mult ca ti-a placut, Magda! Chiar e delicioasa! Ca sa iasa mai groasa, ai nevoie de o tava mai inalta, eu folosit un vas de yena cu peretii mai inalti.😉

  4. intr-adevar, seamana tare bine cu isteata. de ce e mai buna cremes, datorita amidonului?

    asta ca sa stiu daca se merita sa folosesc tolerate sau nu🙂

    • amidon se foloseste si la prajitura isteata, daca vrei… daca nu nu trebuie sa folsesti la niciuna… e alegerea ta… insa iese mai inchegata…

  5. Multumesc, o sa-ti spun cum a iesit. Reteta de tort Tiramisu am facut-o iar aseara, atat de mult mi-a placut. De cand tin regimul Dukan am numai trei retete de dulciuri pe care le fac, Acum cred ca, daca o sa-mi iasa o sa o adaug si pe acesta pe lista pe langa tortul Tiramisu.

    • Trebuie doar sa o coci la foc minim, cat mai mult, chiar si 1h30m sau chiar mai mult pana se rumeneste… si sa folosesti vase mari pt. ca iese mult! E una dintre preferatele mele, doar ca eu trebuie sa cau tmereu altceva ca ma plictisesc repede de toate si ajung sa nu le mai suport! Sa incerci si checul cu ciocolata, e printre preferatele mele si ale dukanitelor! Bafta! Si astept raspuns despre rezultat! :*

  6. MULTUMESC MULT PENTRU INFORMATIE, O SA-L INCERC SI PE ACESTA, APROPOS ASTEPT SA-MI DAI ACCEPT SA INTRU SI EU IN GRUPUL DUKAN DE PE FACEBOOK.

  7. Buna, am facut si eu ieri dar, din pacate nu am asteptat sa se racesca in cuptor si cand am scos-o s-a lasat nu mai era asa de frumos crescuta. Data viitoare nu o sa mai fiu asa de nerabdatoare. La gust este buna, am adaugat-o si pe asta pe lista mea, urmeaza checul de ciocolata.
    Mersi, o zi buna iti doresc.

  8. Bianca, tarita se adauga in galbenusuri din cite inteleg nu?
    frecam quark-ul cu galbenusurile si indulcitorul, adaugam amidonul, praful de copt, esenta de vanilie si laptele treptat amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase apoi lasam compozitia mai mult lichida deoparte, pana se hidrateaza taratele…

    • pfff, acum sincera sa fiu nu o pot masura, mi-a rupt bebelocu’ meu metru… in orice caz e destul de mare si cu peretii inalti…

  9. Absolut DELICIOASA!!!!!!!!!!!!! INCREDIBILA!!!!!!!!!!!!! mi/a potolit pofta de dulce am mancat din ea o saptamana……problema e cu dozarea de tarate pe zi…..dat merita

  10. Pingback: Prajitura isteata cu ciocolata | Dukaniada

  11. A fost cel mai bun dulce mancat in ultimele 2 luni,de cand tzin dieta,si a iesit si cu tarate nemacinate:)singurul meu dezavantaj,este ca nu-mi face bine deloc combinatia amidon+tarate,ma umflu ca un pepenas:(,dar…merita:)

  12. hello dukanitelor…acum ma pregatesc sa fac prajitura si m+am gandit ca oare ar meerge sa folosesc tarate de grau in locul celor de ovaz k sa pot sa imi fac si o painica?

  13. gata prajitura! dar nu prea mi a iesit…si cat de incantata am fost cand m am apucat de ea….taratele mi s au lasat la fund de tot si au un gust asa nu prea bun….la mijloc are o consistenta cam de crema de zahar ars, poate dak puneam mai mult indulcitor era mai gustoasa dar am zis sa nu exagerez totusi si cred k nici nu am amestecat o cum trebuie pt k partea de deasupra mi a ramas cam numai albus…acum o sa o mananc asa k am facut o cu aceleasi cantitati ca tine si parca ma doare sufletul sa o arunc….oricum o sa mai incerc si alte retete de ale tale k sunt la inceput cu dukanul si vreau sa mai tin o perioada…mult succes tuturor.

    • E prima oara cand aud ca nu a iesit, toti mi-au laudat-o. Dar, e normal sa iasa asa cum ai descris-o. Cat despre indulcitor, inainte sa dai la cuptor compozitia, trebuie gustata pt. ca nu toti indulcitorii au aceiasi putere. Bafta multa.

    • Nu e neaparat nevoie, dar va iesi mult mai bine si va fi mult mai gustos asa. Oricum iese o prqji mare pt. 3 zile, deci 2 galbenusuri pe zi nu e exagerat.

  14. adica, daca incerc sa pun mai putine galbenusuri(4 max 5), risc sa nu iasa deloc??? a incercat cineva????

  15. am facut prajiturica, varianta cu chocolata! 5 galbenusuri am pus si a iesit foarte foarte buna!!!! happyyyy:))))

  16. ieri am facut-o dimineata am si probat-o ca is o pofticioasa cand vine vorba de dulce … nu ma gandeam sa iasa asa buna , merci de reteta asta cred ca va ramane preferata mea mult timp de acum incolo🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s