Spanac cu ochiuri la cuptor


IMG_8637

Primavara a sosit, iarba a-nverzit si spanacul a aparut pe piata! Asa ca e timpul pentru preparate cu spanac! Si ce poate fi mai gustos decat o portie buna de spanac cu ochiuri la cuptor, bineinteles?

Pentru 2 portii am folosit:

  • 500g spanac proaspat
  • 3 oua
  • 200g quark
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare

Cum procedam:

  • spalam si curatam spanacul de coditele mai lungi
  • punem o oala mai mare plina pe jumatate cu apa pe foc mare
  • cand apa incepe sa clocoteasca adaugam spanacul
  • dupa 3 minute, scoatem spanacul intr-un strecurus si il lasam sa se raceasca
  • dupa 30 minute, luam spanacul din stecurus si il tocam bine pe un fund de lemn mare
  • intr-o tigaie punem usturoiul curatat, spalat si pisat la calit cu o lingurita de ulei de masline
  • adaugam si spanacul tocat peste si amestecam mereu
  • intr-un bol batem 1 ou apoi adaugam quark-ul si laptele si amestecam pana obtinem un sos pe care il turnam peste spanac si amestecam bine
  • dupa 3 minute stingem focul si lasam spanacul sa stea putin la cald
  • intre timp pregatim ochiurile la cuptor: pe o tava tapetata cu hartie de copt spargem ouale si le dam la cuptor pentru aprox. 7 minute la 220°C pana devin albe
  • servim spanacul cu ochiurile calde

Pofta buna!

spanac cu ou

7 thoughts on “Spanac cu ochiuri la cuptor

    • Mihaela, ma bucur ca-ti plac retetela mele! Incerc si eu pe cat posibil sa le dukanesc cat mai bine, sa nu simtim ca suntem la dieta…😉

      • Papushica, aseara m-am uitat pe paprika.tv si am vazut o reteta vietnameza .I-a vezi o poti upgrada la Dukan? E vorba de niste turtite facute asa:
        blatul :apa + faina de orez (si devenea o foaie destul de legata ) pe care dupa ce o intindea pe foaie de bananier ( nu stiu de ce , poate pentru ca nu se lipea) adauga :ceap taiata marunt, carne tocata slaba sau peste ( ton maruntit ) un strop de morcov ras pe razatoarea mica , verdeturi si in mijlocul ingredientelor facea o mica gaura si punea un galbenus de ou. Apoi punea o parte peste alta ,ca un plic , prinzand la mijloc umplutura si o prajeau in ulei .
        Banuiesc ca la Dukan ,daca o pui la cuptor pe hartie de copt si cu albusul batut ( ca sa stea lipita turtita – si ca sa nu arucam albusul) ungi turtita , nu cred ca iese vreo chestie nasoala.Dar daca te bagi sa ne spui si noua ce-a iesit.Pup

  1. QUARK s.n. (Fiz.) Microparticulă din care par a fi constituite particulele elementare, sarcina elementară reprezentând 1/3 din sarcina electronului. [Pron. cuarc, pl. -uri. / < engl. quark – farmec].

    Nu stiam ca se si mananca…!!!

  2. Pai de ce s-ar ‘manca’ un termen din fizica? Suntem cumva pe un blog de fizica aici sau, ca nu inteleg…? Daca o sa iesi putin din sfera de fizica, o sa gasesti ca acest quark inseamna si altceva. Dar mai bine te las sa-l cauti pe rafturile supermarketurilor. Spor!😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s