Cheesecake cu jeleu de rubarba


PicMonkey Collage020

Dupa cum spuneam, sunt intr-o continua descoperire a rubarbei si dukanesc retete cu ea la greu, daca tot ii e sezonul. Asa ca vor mai urma multe altele!😉

Ingrediente pt. 2 portii/2 zile de croaziera PL:

Cheesecake:

  • 1kg quark degresat
  • 5 oua
  • 1 budinca de vanilie
  • 5 linguri indulcitor lichid

Jeleu de rubarba:

  • 500g rubarba
  • 2 pliculete jeleu de capsuni (praf)
  • 3-4 cani apa
  • 2 linguri scortisoara
  • 8 linguri indulcitor lichid
  • 4 linguri xylitol

Mod de preparare:

  • mixam toate ingredientele pt. cheesecake pana obtinem o compozitie omogena pe care o turnam intr-un vas de iena
  • curatam, spalam si taiem rubarba cubulete apoi o punem peste amestecul de cheesecake
  • presaram xylitolul si scortisoara si coacem placinta la 180°C cca 30 minute pana cand rubarba incepe sa se rumeneasca
  • lasam placinta la racit
  • preparam jeleul ca in instructiunile de pe ambalaj cu indulcitor si apa si il lasam la racit
  • cand cheesecake-ul s-a racit, turnam jeleul peste rubarba si dam la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire
  • putem servi cu putina frisca sau ciocolata dukan

Pofta mare!🙂

PicMonkey Collage022

2 thoughts on “Cheesecake cu jeleu de rubarba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s