Gulas de porc cu mamaliguta dukan


PicMonkey Collage13

 

Carnea de porc e permisa in dieta dukan, incepand cu atacul, atat timp cat se consuma doar partile fara grasime gen pulpa, muschiulet sau sunca, parti care uneori au mai putina grasime decat puii din comert. Si pentru a mai diversifica meniul, am recurs la un gulas picant, care merge excelent cu o mamaliguta din tarate de ovaz.

Ingrediente gulas:

  • 1kg pulpa de porc fara grasime
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 cana bulion/pasta tomate/suc de rosii fara ulei si zahar
  • 1/2 lamaie (doar zeama)
  • 1 cana apa
  • 1/2 ceasca vin rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 ceasca iaurt 0,1% sau 2 linguri quark 0,2%
  • sare, piper negru, boia, cimbru

Mod de preparare:

Mai intai punem carnea (cubulete) intr-o tigaie de teflon bine incinsa (fara ulei) si o prajim amestecand din cand in cand pentru a nu se arde, adaugam apoi ceapa si usturoiul bine tocate, calim totul si apoi adaugam apa si condimentele. Cand apa scade, adaugam vinul si zeama de lamaie, ardeiul iute, iar peste cateva minute, cand vinul scade, punem si bulionul si lasam da dea in clocot. La sfarsit punem putin iaurt sau quark si servim cu mamaliguta.

Pentru o portie de mamaliga dukan avem nevoie de: 2 linguri tarate de ovaz, 1 ou, 1 cana lapte degresat sau apa si sare. Amestecam totul pe foc pana incepe sa fiarba si cand mamaliga devine destul de consistenta, o luam de pe foc. Se poate drege cu iaurt sau lapte batut daca e prea tare.

Pofta mare!

One thought on “Gulas de porc cu mamaliguta dukan

  1. Pingback: Pastrav afumat inabusit in sos alb | Dukaniada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s