Pastrav afumat inabusit in sos alb


PicMonkey Collage16

 

De cand cu dieta dukan, am devenit un fan inrait al pastravului fumat si tot incerc sa  inventez retete cu el. De data asta am facut un fel de tocanita cu sos alb, o minunatie, ca mai toate retetele cu pestele minune.

Ingrediente:

  • 500g pastrav afumat
  • 2 galbenusuri
  • 1 ceapa alba mica
  • 6 catei usturoi
  • 1 cana lapte 1,5%
  • 1 cana apa
  • 1/2 ceasca vin alb
  • 1 lingura amidon
  • sare, piper alb, busuioc

Mod de preparare:

  • intr-o oala de teflon calim pastravul rupt in bucatele
  • adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si calim totul apox. 3 minute
  • turnam apa si lasam sa fiarba
  • intre timp pregatim sosul: amestecam galbenusurile cu amidonul si laptele si omogenizam compozitia
  • cand apa scade adaugam vinul si mirodeniile, apoi sosul preparat anterior si lasam sa dea in clocot
  • putem servi tocanita cu putin otet sau zeama de lamaie pt. un gust mai acrisor

Eu am servit cu mamaliguta dukan (https://retetedieteticedukan.wordpress.com/2013/06/19/gulas-de-porc-cu-mamaliguta-dukan/).

Daca se renunta la amidon si vin alb, se poate consuma si in atac!

Pofta buna!

2 thoughts on “Pastrav afumat inabusit in sos alb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s