Lipie umpluta cu ficatei la tigaie


PicMonkey Collage32

 

Sau un fel de shaorma cu ficat de pui, numai buna pt. un pranz sau o cina copioasa de PP.

Ingrediente:

Lipie:

  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 1 ou
  • 2 linguri quark
  • 4 linguri iaurt/kefir/sana
  • sare

Umplutura:

  • 200g ficatei de pui
  • 1/2 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • sare, piper
  • 1 cana apa

Sos alb:

  • 5 catei usturoi
  • 200g iaurt
  • sare

Mod de preparare:

Lipie:

  • amestecam toate ingredientele pt. lipie pana la omogenizare completa
  • turnam compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt
  • intindem compozitia in forma rotunda
  • coacem lipia cca 15min la 200°C pana se rumeneste frumos

Umplutura:

  • curatam si spalam bine ficatei, apoi ii punem la calit intr-o tigaie de teflon impreuna cu ceapa si usturoiul tocatate marunt
  • adaugam cana cu apa si lasam pana scade apoi intoarcem ficatei si ii mai calim pana se rumenesc putin
  • fie blenduim ficatul, fie il maruntim cu furculita

Sosul:

  • pisam usturoiul curatat si spalat in prealabil
  • adugam sarea si iaurtul si amestecam bine

Asamblare shaorma:

  • pe o farfurie intinsa punem shaorma cu interiorul in sus
  • punem ficatei maruntiti, adaugam putin sos
  • impaturim shaorma in 2 sau in 4 si o taiem in 2
  • adaugam putin sos si pe deasupra (eu am presarat si putin marar)

Super delicioasa si satioasa!

Pofta mare!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s