Cornuri de graham cu salam de curcan


PicMonkey Collage39

 

Mda, iata ca am incercat si eu niste retete cu gluten, insa nu foarte multe pt. ca nu ma prea impac cu el. Imi da niste senzatii de balonare ceea ce ma indispune, asa ca am zis mai bine fara…

Insa glutenul in amestec cu amidon si tarate inlocuieste cu succes faina alba ce ne lipseste atat de mult in aceasta dieta, iar produsele cu gluten sunt si foarte gustoase si satioase.

Ingrediente pt. 8 cornuri (2 zile croaziera):

  • 250g quark
  • 1 ou
  • 6 linguri gluten
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon
  • 1/4 cub drojdie proaspata
  • sare
  • 8 feliute salam de curcan pt. umplutura

Mod de preparare:

  • amestecam bine toate ingredientele in afara salamului pana obtinem un aluat consistent
  • lasam aluatul in frigider pt. cle putin 1h
  • intindem o foaie din aluatul dat prin gluten si il taiem in 8 triunghiuri egale
  • punem cate o felie de salam impaturita in 4 in fiecare triunghi si rasucim din exterior in interior aluatul
  • punem cornurile pe o tava cu hartie de copt
  • le coacem cca 25min la 180°C pana se rumenesc frumos

Aluatul e usor elastic datorita glutenului, insa nu deranjeaza.

Pofta mare!

3 thoughts on “Cornuri de graham cu salam de curcan

    • glutenul e permis din atac in cantitate nelimitata, dar eu nu ma impac cu el… ma baloneaza, asa ca nu-l prea folosesc.

  1. Buna Bianca! Iti ador retetele ! Chiar acum fac lista pentru ce vreau sa fac de Pasti. Vine mama in tara si vreau sa-i fac o surpriza pregatind mancare cu retete Dukan! Vreau sa te intreb ce salam de curcan ai folosit? De la ce firma?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s