Cir sau Terci moldovenesc


PicMonkey Collage109

‘Mamali’ cu bra’ cu la’, hai Ioane s’-ai manca!’ Asa obisnuia bunicul meu sa ne cheme la masa cand pregatea cea mai buna mamaliga din lume!

Terciul e o mamaliga moale amestecata cu branza, ou, unt, smanatana si iaurt. Mie imi facea bunica mea cand eram mica si tare-mi mai placea. Acum am ajuns s-o dukanesc, ca pe orice alta mancare!

Ingrediente pt. 1 portie:

Mod de preparare:

  • intr-o craticioara(pe foc) punem taratele, malaiul si laptele, putin cate putin amestecand incontinuu pt. a nu se forma cocoloase
  • adaugam si oul crud si amestecam mereu
  • lasam mamaliga sa fiarba pana se intareste bine apoi stingem focul
  • adaugam branza, iaurtul si sarea si omogenizam

Se poate servi atat calda cat si rece!

Daca se renunta la malai, se poate consuma si in ATAC!

Minunata!

Pofta buna!

3 thoughts on “Cir sau Terci moldovenesc

  1. Pingback: Sarmale | Dukaniada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s