Paine moale cu malai


PicMonkey Collage110

 

Daca tot m-am aprovizionat cu forme de silicon, a trebuit sa incerc si o reteta de paine din tarate. Si iata ce mi-a iesit!

Ingrediente:

  • 8 linguri tarate de ovaz
  • 4 linguri tarate de grau (tolerat)
  • 4 linguri gluten/faina de soia/malai (tolerat)
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • sare, seminte de in

Mod de preparare:

  • intr-un castron mare amestecam bine toate ingredientele, cu exceptia albusurilor si a semintelor de in, pana la omogenizare completa (compozitia putin lichida trebuie lasata aprox. 2h deoparte pt. ca taratele sa se hidrateze)
  • separat batem albusurile spuma si o incorporam cu grija la compozitia preparata anterior
  • turnam compozitia intr-o forma de silicon, presaram semintele de in si dam la cuptor la 180°C cca 40min pana se rumeneste bine
  • lasam painea la racit in forma de silicon apoi o scoatem pe u fund de lemn si o taiem

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s