Placinta cu varza acra


 

PicMonkey Collage4

Na, c-am facut-o si pe asta, adica am dukanit si-o placinta cu varza! Pofta asta, bat-o vina! :))

E super faina placinta asta, defapt rulada, mai bine zis. Merge de minune pe post de aperitiv sau gustare intr-o zi de PL. Si poate constitui si un pachet consistent alaturi de un kefir light.

Ingrediente pt. 2 portii/zile de croaziera:

Foaie:

  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 100ml lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie granule
  • 1 varf cutit sare

Umplutura:

  • 250g varza murata tocata (fara zeama)
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura pasta tomate concentrata
  • piper, busuioc si cimbru
  • sos de soia
  • 1 lingura boia

Extra:

  • 1 galbenus
  • seminte de in

Mod de preparare:

  • PicMonkey Collage
  • amestecam bine toate ingredientele uscate pt. foaie, adaugam apoi galbenusurile si laptele caldut si omogenizam
  • lasam coca obtinuta deoparte, intr-un loc caldut, ca taratele sa se hidrateze
  • intre timp batem albusurile spuma, pe care o incorporam la coca obtinuta anterior si omogenizam bine
  • turnam compozitia pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt
  • coacem foaia al 180°C cca 30min pana se rumeneste frumos
  • intre timp, preparam umplutura de varza
  •  PicMonkey Collage1
  • intr-o tigaie incinsa, calim ceapa tocata marunt in sos de soia
  • adaugam 1 lingura de boia si pasta de rosii
  • amestecam bine, apoi adaugam si varza murata tocata subtire
  • asezonam cu mirodenii si calim bine
  • socatem foaia din cuptor si punem varza peste, rulam cu tot cu hartia de copt, apoi in folie de aluminu sau un prosop de bucatarie si lasam rulada la racit
  • PicMonkey Collage2
  • cand e rece, o ungem pe deasupra cu galbenus, presaram seminte de in si dam la cuptor la 240°C aprox. 7min pana se prajesc semintele de in
  • PicMonkey Collage3

Se poate servi calda sau rece!

S-aveti pofta!

PicMonkey Collage5

 

 

10 thoughts on “Placinta cu varza acra

  1. Arata incredibil de apetisant pentru ceva de dieta. Esti foarte inventiva si iti multumesc pentru faptul ca impartasesti cu noi ideile tale. Pe mine ma ajuta foarte mult.

    • Si eu am patit de multe ori sa mi se lipeasca, sincer, nu stiu care ar fi explicatia. Probabil, foaia de copt e de vina… Sau cuptorul. Daca e prea puternica temperatura de coacere, blatul ramene umed la interior si se lipeste de foaie…

      • ahha … cred ca asta a fost , cuptorul prea incins , oricum nu ma las batuta , nu a fost lipita foarte tare am reusit sa o rulez si te felicit pentru reteta DELICIU ! Sigur o voi mai face 🙂

Leave a reply to Bianca Mandran Cancel reply