5 condimente ce accelereaza procesul de slabire


Image

Condimentele si mirodeniile ne fac dieta mai usoara prin aromele ce le ofera bucatelor, sunt sanatoase prin faptul ca ajuta digestia, dar contribuie si la arderea grasimilor. Cu cat e mai condimentata mancarea, cu atat e mai aratoasa, mai gustoasa si mai sanatoasa.

1. Piperul Cayenne. Acest fel de piper accelereaza metabolismul, creste temperatura corpului si ajuta la arderea caloriilor. Piperul scade si riscul de diabet. Adaugat in bucate si bauturi, piperul ofera un gust condimentat.

2. Scortisoara. O alternativa sanatoasa a zaharului, scortisoara scade colesterolul si glicemiadin sange si ajuta la pastrarea arterelor curate. Studii recente arata ca scortisoara inhiba acumularea de trigliceride si acizi grasi, fapt ce o face benefica in curele de slabire. Nu e numai sanatoasa, insa ofera si o aroma aparte deserturilor si nu numai.

3. Semintele de mustar. Ajuta metabolismul prin fibrele si complexul de vitamine B pe care le contin. Adaugate la un curry, semintele de mustar ii confera o aroma si textura aparte.

4. Ghimbirul. Pe langa toate beneficiile enumerate in articolul anterior, ghimbirul dispune si de o proprietate mai speciala si anume aceea de anti-inflamator, de aceea e bine sa fie consumat cand exista dureri musculare.

5. Turmeric. Curcumin sau curry, toate au proprietatea de a arde grasimea de pe abdomen. E un puternic detoxifiant al ficatului, ceea ce-l face extrem de sanatos. Adaugat in diferite mancaruri, curry-ul ofera un gust aparte si o culoare frumoasa.

Asadar nu faceti economie la condimente cand gatiti! 😉

Sursa: http://www.dukandiet.com/newsletter/february-2012

9c124544335e73e911d4adef67b1e044

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s