Sorbet de mango


IMG_4473

 

Mango e fructul meu preferat, iar inghetata e dulcele pe care-l indragesc cel mai mult, asa ca am dukanit o inghetata de mango bestiala! Aceasta reteta este pentru cei care au ajuns in etapa de consolidare si se pot bucura de un fruct pe zi.

Ingrediente pt. 2 portii:

  • 2 mango bine coapte
  • zeama de la 1 lime/lamaie
  • 50g xylitol (zahar de mesteacan)
  • 100g iaurt light

Mod de preparare:

  • pregatim un sirop din xylitol, zeama de lamaie si 5 linguri apa pe care il punem la fiert intr-o craticioara pe foc mic
  • cand xylitolul se dizolva se ia siropul de pe foc si se lasa la racit
  • intre timp curatam mango de coaja si taiem cubulete pulpa
  • intr-un blender incapator se pune mango, iaurtul si siropul de xylitol si se mixeaza bine
  • compozitia obtinuta se pune in masina de ingehtata racita in prealabil sau intr-o caserola si se da la congelator pt. cateva ore
  • cand e gata se poate servi cu frunze de menta proaspata

Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s