Cannelloni bolognese


PicMonkey Collage1

 

Cannelloni sunt defapt niste clatite umplute. Eu le-am umplut cu un amestec din carne tocata preparat dupa reteta de blognese, la cererea sotului. Si a fost tare incantat.

Ingrediente:

Clatite:

  • 3 oua
  • 3 linguri amidon
  • 1 ceasca lapte degresat
  • 4-5 linguri apa minerala
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 500g carne tocata de vita/porc (preferabil pulpa)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 catei usturoi
  • 200ml pasta de tomate
  • 1/2 paharel vin rosu
  • 1 lingura ulei de masline
  • busuioc, oregano, cimbru
  • sare, piper
  • cascaval ras light pt. topping

IMG_4482

Mod de preparare:

  • pasul 1: amestecam bine toate ingredientele pt. clatite; coacem clatitele intr-o tigaie de teflon
  • pasul 2: calim ceapa, usturoiul si morcovul date pe razatoare in uleiul de masline; adaugam carnea si vinul, apoi mirodeniile;
  • pasul 3: se umplu clatitele cu amestecul de carne tocmai preparat; se pun intr-un vas termorezistent; se presara cascvalul ras si se dau la cuptor aprox 10min la foc mediu pana se topeste cascavalul

Pofta buna!

PicMonkey Collage

4 thoughts on “Cannelloni bolognese

  1. Buna,
    intrebare:unde gasesti cascaval light sub 5% grasime in Germania?:)Eu am tot cautat peste tot,Real, Kaufland, rewe ,Lidl, Edeka si nu gasesc:(…merci pt raspuns:)

    • La Kaufland am gasit mai demult… Acum nu stiu daca mai au… Acolo la branzeturi au gama aia light cu albastru…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s