Strudel cu mar


IMG_4850

Daca tot e sezonul merelor si vremea e urata, am avut putin timp liber si am pregatit un strudel cu mar, cu aluat din faina integrala si cu xylitol in loc de alti indulcitori ca sa mancam si noi ma sanatos, zic.😉 Nu numai ca a iesit foarte delicios, dar e si sanatos, asa ca va invit, pe cei din consolidare si nu numai, sa-l incercati!

Ingrediente:

Blat:

  • 500g faina integrala
  • 1 lingura drojdie dizolvata intr-o cana cu apa calduta
  • 1 priza sare

Umplutura:

  • 1kg mere
  • 8 linguri xylitol
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

  • se amesteca toate ingredietele pt. blat si se framanta aluatul bine, trebuie sa fie destul de moale pt. a putea fi intins, dar destul de tare pt. a nu se rupe
  • se lasa la dospit aprox. 2h intr-un loc ferit de curenti de aer rece
  • intre timp se pregateste umplutura
  • dupa ce am curatat si spalat merele, le dam pe razoatoare si le punem la calit in uleiul de masline, adaugam si restul ingredientelor si amestecam pe foc mic pana merele s-au calit si xylitolul s-a topit
  • lasam umplutura la racit
  • dupa 2h in care aluatul s-a umflat putin, il intindem bine in forma rotunda, adaugam umplutura de mar peste si nivelam frumos, rulam placinta si o dam la cuptor pt. aprox. 45min la 180°C
  • rulada se feliaza mai usor si mai frumos daca este rece

Pofta buna!

IMG_4847

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s