Chec pufos cu rubarba si scortisoara


PicMonkey Collage044

Incet, incet incep sa ma satur de rubarba… asa ca va dura o vreme pana voi reveni cu retete cu aceasta planta minunata… Azi va propun insa un chec pufos cu rubarba si scortisoare asemanator cu prajitura pufoasa cu rubarba postata acum cateva zile (https://retetedieteticedukan.wordpress.com/2013/05/03/prajtura-pufoasa-cu-rubarba/).

Ingrediente pt. 2 checulete (2portii/2 zile de croaziera):

  • 5-6 tulpini de rubarba
  • 4 oua mari
  • 4 linguri tarate de ovaz macinate fin
  • 2 linguri faina de soia/amidon
  • 6 linguri lapte praf 1% (se poate inlocui cu 1 plic de budinca de vanilie si renuntati la amidonul de mai sus)
  • 200ml iaurt light
  • 1 lingura cu varf scortisoara
  • esenta vanilie
  • 8 linguri xylitol/indulcitor
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare:

  • tulpinile de rubarba trebuie curatate de extremitatile mai scortoase, spalate bine si taiate cubulete
  • amestecam taratele cu faina, laptele praf, scortisoara si praful de copt, adaugam galbenusurile, xylitolul, esenta si iaurtul si omogenizam compozitia
  • separat batem albsurile spuma si le incorporam in compozitia obtinuta anterior
  • turnam compozitia in forme de chec, adaugam si rubarba
  • coacem checul la 180°C cca. 35 minute, pana se rumeneste uniform
  • lasam checul la racit si apoi il servim

Pofta buna!

4 thoughts on “Chec pufos cu rubarba si scortisoara

  1. fetelor unde se gaseste gluten? am vazut la unele retete, nu mai stiu dak aici pe site sau in alta parte k se foloseste la unele prajituri gluten? de unde si sub ce forma se gaseste?

Leave a comment