Ciorba de perisoare


IMG_5650

Nu cred ca mai e nevoie de nicio descriere, cu totii stim ce e ciorba de perisoare si cu totii o indragim, chiar si in varianta light.

Pentru perisoare avem nevoie de:

  • 500g carne tocata de vita
  • 1 ou crud
  • sare, piper

Pentru ciorba:

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1l bulion fara zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare:

IMG_5585

  • curatam, spalam si tocam marunt legumele cu exceptia patrunjelului, apoi le punem la calit in uleiul de masline intr-o oala
  • cand isi schimba culoarea le acoperim cu apa si le lasam la fiert
  • amestecam bine toate ingredientele pentru perisoare, apoi formam bilute de marimea unui raffaello
  • adaugam perisoarele peste legumele care fierb si lasam la fiert aprox. 30 minute pana carnea e fiarta
  • la sfarsit adaugam bulionul, sarea si piperul si mai fierbem 5 minute la foc mic
  • servim ciorba fierbinte cu patrunjel proaspat tocat peste

Pofta buna!

7 thoughts on “Ciorba de perisoare

  1. Foarte buna.. Și la soțul meu ia plăcut și ma rugat de acum înainte sa fac ciorba de perișoare doar după rețeta ta

  2. Pingback: Sarmale | Dukaniada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s