Nu cred ca mai e nevoie de nicio descriere, cu totii stim ce e ciorba de perisoare si cu totii o indragim, chiar si in varianta light.
Pentru perisoare avem nevoie de:
- 500g carne tocata de vita
- 1 ou crud
- sare, piper
Pentru ciorba:
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- 1l bulion fara zahar
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
- patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
- curatam, spalam si tocam marunt legumele cu exceptia patrunjelului, apoi le punem la calit in uleiul de masline intr-o oala
- cand isi schimba culoarea le acoperim cu apa si le lasam la fiert
- amestecam bine toate ingredientele pentru perisoare, apoi formam bilute de marimea unui raffaello
- adaugam perisoarele peste legumele care fierb si lasam la fiert aprox. 30 minute pana carnea e fiarta
- la sfarsit adaugam bulionul, sarea si piperul si mai fierbem 5 minute la foc mic
- servim ciorba fierbinte cu patrunjel proaspat tocat peste
Pofta buna!
Foarte buna.. Și la soțul meu ia plăcut și ma rugat de acum înainte sa fac ciorba de perișoare doar după rețeta ta
Ce mult ma bucur cand aud ca retetele mele plac! :*
Vreau sa o fac si eu ! Dar daca as pune o cana de zeama de varza, ar fi ok?
Daca-ti place, cred ca da. Incearca! 🙂
Pingback: Sarmale | Dukaniada
daca o bat cu un ou e mare gresala? 😀
Cred ca va iesi mai bine! 😉