Cabana Dukan


PicMonkey Collage120

Pentru ca blogul meu implineste 1 an pe 20 decembrie si pentru ca se apropie Craciunul, v-am pregatit ceva mai aparte si anume un tort cabana, delicios si tare aspectuos!

Ingrediente foaie blat:

  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 4 oua
  • 1 lingura cu varf cacao degresata
  • 1 ceasca lapte degresat
  • indulcitor
  • praf de copt
  • 4 linguri lapte praf degresat (optional)

Umplutura:

  • 1 budinca de vanilie
  • indulcitor
  • 450ml lapte
  • dulceata (orice fel, consolidare)

Decor:

  • 1 gutuie (consolidare); sau orice alt fruct
  • ciocolata neagra

Mod de preparare:

PicMonkey Collage116

  • amestecam toate ingredientele pt. blat cu exceptia albusurilor pe care le batem spuma si le incorporam la compozitia anterior obtinuta
  • omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt. cca 20-25min la 200°C
  • lasam foaia la racit in tava
  • preparam budinca si o lasam la racit

PicMonkey Collage118

  • curatam si taiem bucatele subtiri gutuia
  • foaia o taiem in 4-5 fasii inegale, exact ca in imaginea de mai jos ( eu am taiat-o pe cea mai ingusta prima data si in functie de ea pe urmatoarea si tot asa, suprapunandu-le)

PicMonkey Collage117

  • am umplut foile cu un strat subtire de budinca, unul de dulceata si cateva bucatele de gutuie, incepand cu cea mai mare si terminand cu cea mai ingusta
  • am imbracat cabana intr-un strat subtire de budinca, am ras cioco neagra peste si am lasat tortul la rece cateva ore inainte de servire

PicMonkey Collage119

Enjoy!

Sarbatori fericite si la multi ani!

PicMonkey Collage120

12 thoughts on “Cabana Dukan

  1. Buna Bianca! Felicitari! Inteleg ca ai reusit sa ajungi la consolidare! Si de aici incolo este drum lung de strabatut, dar merita! Pentru cei care mai au inca de lucru la etapa de croaziera, dulceata pentru reteta poate fi facuta dupa urmatoarea metoda:
    700 mL ceai cu aroma de fructe (capsuni, fragute, mere, sau orice alta aroma, dupa dorinta) la care se adauga 1 plic Gelfix cu Stevia (de la Dr. Oetker), 3-4 linguri indulcitor lichid (eu folosesc de la Lidl) si esente/arome dupa gust (de ex. scortisoara si vanilie). Se amesteca si se fierb 10 minute, apoi se pune fierbinte in borcane. Este delicios!
    Eu am inceput dieta pe 28 mai 2013, am slabit 33 Kg dar de 5 saptamani m-am “proptit” si nu am mai slabit deloc. Tu ai trecut prin astfel de perioade catre finalul dietei? Daca da, cum le-ai depasit? Mai am de slabit inca 11.5 Kg pana la target-care este la finele lui februarie, dar in ritmul asta cred ca o sa se cam prelungeasca croaziera… Si mi-e asa dor de un mar si de o portie mica de paste !!!!

    • Buna, Cristina. Si eu am treut prin perioade grele si inca trec, orice pun in gura se vede la cantar. Incerc totusi sa nu mananc de cina, sa beau apa inainte de masa si s-oo las mai usor cu toleratele. Asa merge. Sper sa reusesti si tu! Bafta multa si merci de reteta! 😉

      • Multumesc mult pentru sfaturi. Cu toleratele am incercat-nu merge! Dar o sa le scot din nou si o sa adaug si apa inainte de masa, renuntand si la cina (oricum incercam sa nu mai mananc dupa ora 19.00; renunt si la asta….) Sa vedem! Succes si tie in continuare !

  2. A! am uitat! Multumesc pentru reteta, o sa o prepar cu siguranta pentru masa de Craciun! Pare delicioasa, ca toate retetele postate de tine!

Leave a reply to Dea Cancel reply