Am revenit cu un desert cu rubarba, o prajitura aromata si pufoasa care imi aduce aminte de prajitura cu visine pe care ne-o servea mama sotului pe cand eram in Romania. Si pentru ca e sezonul rubarbei, nu lipseste din nicio serie de PL! 😉
Ingrediente pentru 2,5 portii/2,5 zile de croaziera PL:
- 5 oua
- 5 linguri tarate de ovaz macinate
- 5 linguri lapte praf (optional)
- 2 linguri amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 5 linguri iaurt light
- 5 linguri lapte degresat
- esenta vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 5 tulpini de rubarba
- 10 linguri indulcitor lichid
Mod de preparare:
- amestecam galbenusurile cu indulcitorul, adaugam taratele, laptele praf, amidonul, scortisoara si praful de copt
- incorporam iaurtul, laptele si esenta de vanilie si omogenizam compozitia si o lasam deoparte pt. aprox. 30 minute
- curatam, spalam si taiem rondele rubarba
- separat batem albusurile spuma si le adaugam peste compozitia preparata anterior, amestecand pana la omogenizare completa
- turnam amestecul obtinut intr-o tava cu peretii inalti tapetata cu hartie de copt
- adaugam rubarba si coacem prajitura aprox 45 minute la 150°C sau pana se rumeneste uniform
- cand e complet rece, presaram indulcitor pudra peste si o portionam dupa preferinte
Pofta mare! 🙂
Ce dimensiuni are tava ?
nu stiu sa-ti spun exact, inca n-am masurat-o. e oricum putin mai mica decat o tava normala cat cuptorul…
Multumesc…
Este la cuptor. Sper sa-mi iasa buna ! pupici .
sper si eu! 🙂
Gataaaa! Esti minunata cu retetele tale. Am taiat-o acum. La gust este foarte buna, insa nu arata ca a ta, dar nici a mea nu arata rau. Multumesc din suflet!
Diana, ma bucur ca iti plac retetele mele! 🙂
Avem voie sa consumam rubarba?
da. nelimitat la PL! pofta!
Eu am mankat fructe in loc sa imi fac ce e permis . . Ce parere aveti 😦 ?
Ce fructe ai mancat?
capsuni si mere 😦
nu-i bai, important e sa nu te lasi de tot… si eu am mai gustat interzise si tot continui sa slabesc… bafta”
Pingback: Chec pufos cu rubarba si scortisoara | Dukaniada
Am facut,mancat si f.f.f.f.f buna, cel mai bun dulce dukan mancat pana acum.
super, Simona! ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂
DELICIOASA!!! Este prima data in viata mea cand mananc rubarba si aceasta prajitura mi-a satisfacut pofta de ceva dulce si bun si usor de preparat, ador combinatia de acrisor cu vanilie si scortisoara, este perfecta!!! mii de multumiri, Bianca. :*:*:*:*:*:*:
Cu mare placere, Adina! Ma bucur mult ca ti-a placut si mie imi place mult! 🙂
Super-buna! Tocmai am terminat-o si am gustat-o. Ca prajitura cu visine, doar ca la sfarsit s-a lasat….Tie iti ies toate atat de frumoase!
Super, ma bucur ca ti-a placut… nici mie nu-mi ies mereu perfect… insa repet pana la perfectionare! :))
A mea nu a iesit asa de pufoasa, dar a iesit super delicioasa!!!!
Felicitari pt reteta!
Super, ma bucur ca-ti place!
m-am lasat :))
dar nu am pus nici un gram 😀
AZI INCEP ! :d
Cu ce putem inlocui laptele praf?
Il poti lasa deoparte la reteta asta.