Prajtura pufoasa cu rubarba


PicMonkey Collage028

Am revenit cu un desert cu rubarba, o prajitura aromata si pufoasa care imi aduce aminte de prajitura cu visine pe care ne-o servea mama sotului pe cand eram in Romania. Si pentru ca e sezonul rubarbei, nu lipseste din nicio serie de PL! 😉

Ingrediente pentru 2,5 portii/2,5 zile de croaziera PL:

  • 5 oua
  • 5 linguri tarate de ovaz macinate
  • 5 linguri lapte praf (optional)
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri iaurt light
  • 5 linguri lapte degresat
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 5 tulpini de rubarba
  • 10 linguri indulcitor lichid

Mod de preparare:

  • amestecam galbenusurile cu indulcitorul, adaugam taratele, laptele praf, amidonul, scortisoara si praful de copt
  • incorporam iaurtul, laptele si esenta de vanilie si omogenizam compozitia si o lasam deoparte pt. aprox. 30 minute
  • curatam, spalam si taiem rondele rubarba
  • separat batem albusurile spuma si le adaugam peste compozitia preparata anterior, amestecand pana la omogenizare completa
  • turnam amestecul obtinut intr-o tava cu peretii inalti tapetata cu hartie de copt
  • adaugam rubarba si coacem prajitura aprox 45 minute la 150°C sau pana se rumeneste uniform
  • cand e complet rece, presaram indulcitor pudra peste si o portionam dupa preferinte

Pofta mare! 🙂

PicMonkey Collage029

25 thoughts on “Prajtura pufoasa cu rubarba

    • nu stiu sa-ti spun exact, inca n-am masurat-o. e oricum putin mai mica decat o tava normala cat cuptorul…

  1. Gataaaa! Esti minunata cu retetele tale. Am taiat-o acum. La gust este foarte buna, insa nu arata ca a ta, dar nici a mea nu arata rau. Multumesc din suflet!

  2. Pingback: Chec pufos cu rubarba si scortisoara | Dukaniada

  3. DELICIOASA!!! Este prima data in viata mea cand mananc rubarba si aceasta prajitura mi-a satisfacut pofta de ceva dulce si bun si usor de preparat, ador combinatia de acrisor cu vanilie si scortisoara, este perfecta!!! mii de multumiri, Bianca. :*:*:*:*:*:*:

  4. Super-buna! Tocmai am terminat-o si am gustat-o. Ca prajitura cu visine, doar ca la sfarsit s-a lasat….Tie iti ies toate atat de frumoase!

    • Super, ma bucur ca ti-a placut… nici mie nu-mi ies mereu perfect… insa repet pana la perfectionare! :))

Leave a reply to Bianca Mandran Cancel reply